Parhaat e-kirjojen hakukoneet

Luzme-hintavertailuMistä löytyvät uudet kirjat halvimpaan hintaan? Ainakin englanninkielisten e-kirjojen ostajan kannattaa käyttää e-kirjoihin erikoistuneita hintavertailusivustoja Googlen tai Bingin kaltaisen ”yleishakukoneen” sijasta.

Inkmesh
hakee tällä hetkellä kirjoja 36 eri lähteestä. Haku on vaivatonta, mutta tulokset voivat jäädä tunnetuissakin kirjoissa puutteellisiksi. Vanhemmat ilmaiset e-kirjat löytyvät kuitenkin helposti: hakulähteisiin kuuluvat myös Gutenberg-projektin ja The Internet Archiven kokoelmat.

Luzme on brittiläinen hakukone, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2008 saakka. Yhdysvaltalaisten, brittiläisten, kanadalaisten ja australialaisten kirjakauppojen ohella uusina maina mukaan ovat tulossa Ranska, Saksa ja Espanja, mikä lisää kirjojen ja kielten valikoimaa tuntuvasti. Pistokokeiden perusteella Luzmen haku antaa kattavampia tuloksia kuin Inkmesh. Jos kirjan nykyinen hinta ei miellytä, hakukoneeseen voi jättää hintavahdin, joka ilmoittaa alentuneesta hinnasta sähköpostiin.

Vaatimattomin hintahakukone Leatherbound hakee hinnat vain Yhdysvaltain kolmesta suosituimmasta e-kirjakaupasta, eli Amazon Kindle Storesta, Barnes & Noblen Nook-lukulaitteen kirjakaupasta ja Applen iBookstoresta.

Luzme on kolmesta englanninkielisestä hintavertailusivustosta selvästi paras. Kaikki ulkomaiset kirjakaupat eivät välttämättä myy e-kirjoja suomalaiselle asiakkaalle, mutta hintatasosta hakukoneiden avulla saa hyvän tuntuman.

Suomalaiseen kirjakauppaan tottuneen kannattaa muistaa, että hakukoneiden ilmoittaman hinnan sijaan ulkomailta ladatun kirjan lopullinen hinta voi olla hiukan ilmoitettua korkeampi muun muassa verojen, epäedullisen valuuttakurssimuunnoksen tai muiden kulujen vuoksi.