Kirjailijalle

E-kirjat avaavat kirjailijoille uusia mahdollisuuksia. Tahdomme auttaa kaikkia kirjailijoita, kääntäjiä ja tekijänoikeuksien omistajia hyödyntämään niitä.

Sähköiset kirjat eivät koskaan lopu kesken. Teoksia ei tarvitse siirtää myyntipöydältä takavarastoon uutuuksien tieltä, kuten painetun kirjan aikakaudella. Kirjailijan on mahdollista saada koko tuotantonsa pysyvästi lukijoiden saataville.

Kun kirja ei ole enää myyntisesonkien armoilla, muutoksesta hyötyvät kirjojen ystävät. Loppuunmyytyä kirjaa ei enää ole. Meidän roolimme on tässä muutostilanteessa auttaa kirjailijaa tuomaan kaikki teoksensa saataville.

Samoista syistä ja laajemman digitaalisen kulttuurin tarjonnan johdosta hyvän lukemisen löydettävyys on paljon entistä vaikeampaa. Sosiaalisen median seurauksena ihmiset lukevat ja kirjoittavat enemmän kuin koskaan ennen, mutta yhä pienemmäksi pirstaloituvissa ryhmissä, eivätkä välttämättä maksa siitä. Meillä ei myöskään enää ole sellaisia valtamedioita, joiden ”hyvän maun johdatuksessa” löydämme ne 2–3 kirjaa, jotka on ”pakko lukea” samana vuonna.

E-painoksen syvin tarkoitus on auttaa työhönsä vakavasti suhtautuvia kirjailijoita digitaalisessa muutoksessa. Muuttuva ympäristö ei tule olemaan helppoa, joten yritetään yhdessä, vaihtamalla tietoa ja kokemuksia. Jatkossa tekstien myyntijakeluun saaminen tulee Suomessakin olemaan entistä helpompaa (hienoa!) ja E-painoksen tulevaisuus on todennäköisesti enemmän viestintäosaamisessa.

Pidä kiinni e-oikeuksistasi

Kirjojesi käsikirjoitukset ovat tekijänoikeudella suojattua arvokasta ja ainutlaatuista henkistä pääomaasi, joita voidaan sähköisessä maailmassa myydä loppuelämäsi ajan ja vielä 70 vuotta sen jälkeenkin. Siksi sähköisistä oikeuksista kannattaa solmia vain sellaisia sopimuksia, jotka antavat sinulle oikeuden hyödyntää teoksiasi vapaasti tulevaisuudessa. Ehdoilla, jotka eivät sido tekijän käsiä täältä ikuisuuteen.

Ideamme on – ja vaadimme haastaa nykyiset, ihanat painokirjankustantajat tässä –  että kirjailijana saat 75 % e-kirjan myyntihinnasta jälleenmyyjille. Ja että kirjailijana sinä olet e-kirjojesi julkaisija. Me vain autamme käytännön asioissa tarpeittesi mukaan.

Sanotaan, että kirja on ikuinen, vaikka tosiasiassa sen käsikirjoitus on. On tärkeää ymmärtää, että alkuperäinen kustannussopimus painetusta kirjasta koskee vain kirjan julkaisua painetussa muodossa. Kustantaja on ollut sopimuksessa ammattimainen bisnesosapuoli, joka on tehnyt päätöksensä taloudellisin perustein ja hyötynyt siitä.

Jos siis saat painetun kirjan kustannussopimuksen (onneksi olkoon!), muista miettiä tulevaisuuttakin kirjoittaessasi nimeäsi papereihin.

Ota yhteyttä ja kerro, millaisen e-kirjan haluat julkaista.