Lehdistötiedote: Laadukasta luettavaa e-kirjoina

Tiedotusvälineille

Heti vapaa

Osa laatukirjallisuudesta on siirtymässä vain e-kirjamuotoon

Digitaalisuus vaikuttaa kirjallisuuden julkaisemisen mahdollisuuksiin ja saatavuuteen jo Suomessakin.

Laadukkaita ulkomaisia romaaneja voi nyt lukea suomeksi vain ja ainoastaan e-kirjana, ammattikääntäjien suorakäännöksinä. Englantilaisen Kevin Sampsonin viimeisimmän romaanin Tähdet, tähdet (Stars are Stars, 2006) on suomentanut Juha Ahokas. Venäläisen Valerija Narbikovan teoksen Ympäri ämpäri (Okolo ekolo, 1992) on suomentanut Arja Pikkupeura. Molemmissa tapauksissa kääntäjä on sopinut julkaisusta suoraan tekijän kanssa.

Tieto-Finlandian vuonna 2004 voittaneen Elina Sanan loppuunmyydyt teokset Luovutetut: Suomen ihmisluovutukset Gestapolle (2003) ja Kuolemanlaiva s/s Hohenhörn: Juutalaispakolaisten kohtalo Suomessa (1979) ovat nyt pysyvästi saatavilla e-kirjoina.

Antiikin historiaan sijoittuvien romaanien kirjoittajan Jukka M. Heikkilän kaikki seitsemän teosta ovat nyt saatavilla e-kirjoina. Heikkilän kaksi ensimmäistä kirjaa, WSOY:n kustantamat Merikonsuli (1995) ja Tyranni (1997) ovat E-painoksen jakelussa, jolloin kirjailija saa teoksista peräti 75 % osuuden nettomyyntihinnasta.

Raine Mäkisen arvostelumenestys, pieni kirjallinen helmi Voin jo paljon paremmin – Tšehov Badenweilerissa (2004) on saatavilla taas ja vain e-kirjana. Mäkisen uutuus, Nobel-voittaja A. I. Virtasen elämän peiteltyjä puolia sivuava AIV julkaistaan E-painoksen toimesta lähiaikoina, sekin vain e-kirjana.

Suurin osa E-painoksen e-kirjoista maksaa alle kymmenen euroa. Silti tekijöiden saamat tulot myydyltä kappaleelta ovat enemmän kuin tekijänpalkkiot kovakantisista kirjoista.

E-painos erikoistuu sähköisten kirjojen tuottamiseen ja jakeluun, tarjoten palvelua suoraan kirjailijoille ja kääntäjille. E-kirjojen myynti on Suomessa vielä vaatimatonta, toisin kuin englanninkielisissä maissa.

”Halusimme tai emme, suurin osa kirjojenkin lukemisesta muuttuu digitaaliseksi lähivuosina. Suomessa kyse on enää sopivien ja edullisten lukulaitteiden saamisesta myyntiin sekä e-kirjakauppojen kehittymisestä suuren maailman malliin”, kertoo E-painoksen perustaja Jussi Keinonen.

Annan luonnollisesti lisätietoa kirjoista ja niiden arvostelukappaleista. Tarvittaessa välitän kirjailijoiden ja kääntäjien yhteystietoja.

Parhain terveisin
Jussi Keinonen
Suomen E-painos Oy
toimitusjohtaja

Yhteystiedot