Tuntematon: Musta kana

Musta Kana kertoo maagisten talismaanien ja sormusten tieteestä, nekromantian ja Kabbalan taiteesta, eteeristen ja infernaalisten henkien, keijukaisten, vedenneitojen ja maahisten kutsumisesta, tiedon saamisesta salaisista tieteistä, aarteitten löytämisestä, kaikkien olentojen käskemisen voimasta sekä kaikkien pahojen loitsujen ja noituuden paljastamisesta— ”

Näin alkaa tämä ikivanha grimoire, jonka teksti ei ole menettänyt kiehtovuudestaan rahtuakaan aikojen kuluessa; se henkii yhä vanhan magian lumoa.

Erittäin ansiokkaassa ja teoksen oikeisiin kehyksiinsä asettavassa esipuheessaan Tapio Kotkavuori, eräs Suomen tunnetuimpia maagikkoja, sanoo mm:

”Mitä Mustan Kanan lukija voi teoksesta nykyään saada irti? Eivätkö grimoiret ole vain aikansa eläneitä madonsyömiä pölyisiä kokoelmia taikauskoista hölynpölyä? Tuskin kukaan uskoo pystyvänsä aiheuttamaan maanjäristyksiä, siirtämään itsensä minne tahansa tahtookin tai muuttumaan näkymättömäksi. – Mustan Kanan suurin voima ei piilekään missään sellaisessa, vaan sen kyvyssä ruokkia lukijan mielikuvitusta ja tarjota hänelle ripaus mysteerin tuntua. Sillä tavalla se antaa hänelle peilin hänen oman sisäisen maailmansa ja sen todellisuuden tarkastelemiseksi.”

Suomentanut Paula Merensuo.

Osta: Elisa KirjaEllibs 

ISBN 9789526790091 (EPUB)
Laajuus: 72 sivua