Kai Linko: Lähtemisen suloinen tuska. Katamaraanilla maailman ympäri

Kirjani on omiin kokemuksiini perustuva kertomus unelmastLinko_kansia ja sen toteuttamisesta: purjehtimisesta maapallon ympäri ystävieni kanssa. Kerron veneen rakentamisen ja purjehtimisen lisäksi myös teknisistä ongelmista, taloudellisista rajoitteista ja erilaisista kokemistani ristiriidoista. Kuvaan luonnon, ympäristön ja eri maiden olojen lisäksi omaa arkeani ulkomailla ja kotimaassa, purjehdusnautintoja mutta myös vaikeita hetkiä. Koetan lisäksi selvittää itselleni ja muille mitä näkemäni ja kokemani asiat merkitsevät laajemmin.

Veneeni, katamaraani Blue Moon 46 jalkaa, poikkeaa selvästi tavallisista maailmanympäripurjehtijoiden veneistä. Se on tunnetun ranskalaisen venesuunnittelijan, Eric Lerougen luomus: nopea, yksilöllinen, käytännöllinen ja kaunis. Tietääkseni vain yksi suomalainen on purjehtinut katamaraanilla maapallon ympäri ennen minua.

Kirjassa on 202 värikuvaa matkan eri vaiheista. Lisäksi olen kirjoittanut yhteenvedon matkalla oppimistani asioista. Pidän yhteenvetoa hyödyllisenä kaikille, jotka suunnittelevat tai haaveilevat pitkistä valtameripurjehduksista.

Osta: Elisa Kirja

ISBN 978-952-93-4377-5 (EPUB)
Laajuus: 338 sivua