Jukka K. Korpela: Matemaattisten merkintöjen kirjoittaminen

Jukka K. Korpela: Matemaattisten merkintöjen kirjoittaminen

Matemaattisten merkintöjen kirjoittaminen perehdyttää matemaattisten lausekkeiden ja kaavojen kirjoittamisen sääntöihin ja tekniikkaan. Sääntöjen noudattaminen on yleisesti tärkeää matematiikan ja fysiikan teksteissä, mutta erityisesti opinnäytteissä ja tutkimuksissa, koska oppilaitokset ja julkaisijat asettavat usein tiukkojakin vaatimuksia. Toisaalta kaikissa matemaattisissa merkinnöissä olisi selvyyden ja yksikäsitteisyyden takia noudatettava eräitä yksinkertaisia periaatteita.

Kirja pyrkii vastaamaan hyvinkin eritasoisiin tarpeisiin. Se tarjoaa matemaattisista merkinnöistä perustietoja, joita esimerkiksi toimittaja tai kääntäjä saattaa tarvita hyvinkin yleistajuisissa teksteissä. Toisaalta se toimii käsikirjana vaativienkin matemaattisten tekstien kirjoittajille ja taittajille. Teoksesta löytyvät selkeät ohjeet esimerkiksi Wordin kaavatilan ja LaTeXin käyttöön matemaattisten merkintöjen kirjoittamisessa.

ISBN 978-952-6613-11-6 (PDF)
Laajuus: 202 sivua

Osta: Elisa KirjaEllibsGoogle Play

Myynti kirjastoille (huom. eri ISBN):

ISBN 978-952-6613-14-7 (PDF) Ellibs

Huikean tuotteliaalta Korpelalta on saatavilla e-kirjamuodossa myös tietokirjat Handbook of Finnish, Illuusioiden vallassa. Harhakäsitysten ymmärtämisen opas, Introduction to Finnish, Kevyt latinan kielioppi, Sienten tieteelliset nimet, Suuri huuhaakirja, Tee itse e-kirja: opas e-kirjan tekemiseen Sigil-ohjelmalla, Tekijänoikeus: vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja Writing Mathematical Expressions.