Raine Mäkinen: Voin jo paljon paremmin – Tšehov Badenweilerissa

Voin jo paljon paremmin - Tšehov Badenweilerissa
Raine Mäkinen: Voin jo paljon paremmin – Tšehov Badenweilerissa

Eletään vuotta 1904. Kirjailija Anton Tšehov matkaa Saksaan Badenweilerin kylpylään hoitamaan vaikeaa tuberkuloosiaan. Arvostettu näyttelijätär Olga Knipper-Tšehova on hänen vaimonsa ja matkakumppani, joka myötäilee parhaansa mukaan kirjailijan viimeisiä toiveita, oikkujakin.

Tunnettu historiankirjoitus saa ilkikurisen käänteen, kun Tšehov kohtaa kylpylässä kohtalotoverinsa, amerikkalaisen kirjailijan Stephen Cranen. Hänen seuralaisensa on entinen bordellin emäntä Cora, värikäs nainen, joka tekee vaikutuksen myös Tšehoveihin. Parantolan tohtori Schwörer määrää ajan tapaan potilailleen voita, kaakaota, kaurapuuroa ja mansikoista tehtyä teetä, mutta ei peittele kiiinnostustaan parantolaan saapuneita naisia kohtaan.

Raine Mäkisen kiitetty romaani yhdistää tunnettuja tapahtumia kuviteltuihin yksityiskohtiin kujeillen ja kirjailijoiden elämäntyötä kauniisti kunnioittaen. Kun Anton Tšehov saa kuolinvuoteelleen lääkärin määräämää samppanjaa, elämä jää taakse kevyen, haikean huokauksen kera.

Osta: Elisa KirjaEllibsGoogle PlayiTunesKobo

”Raine Mäkinen kirjoitti mainion romaanin Tšehovin viimeisistä päivistä. (…) Voin jo paljon paremmin on varsinainen yllätys, hallittu ja tasapainoinen romaani, joka taitavasti käsittelee tunnettuja ja vähemmän tunnettuja elämäkerrallisia tietoja ja punoo mukaan jopa hallusinaatioksi katsottavan kohtalotoverin.” Hannu Marttila, Helsingin Sanomat

”Raine Mäkisen romaani on kieleltään pelkistetty, viehättävästi ironinen kuvaus Tšehovin viimeisistä päivistä (…). Viitteellisesti kerrottu hieno teos.” Kristina Carlson, Suomen Kuvalehti

ISBN 978-952-6613-04-8 (EPUB)
Laajuus: 140 sivua

Lue myös: Raine Mäkinen: AIV – nobelisti