Jukka M. Heikkilä: Tyranni

Tyranni - Jukka M. Heikkilä
Tyranni – Jukka M. Heikkilä

Suuri sotapäällikkö, Karthagon leijona Hannibal kutsuu puheilleen Hippokrateen ja Epikydeen. Veljekset saavat käskyn lähteä Syrakusaan varmistamaan, että syntyisi liitto Karthagon ja Syrakusan välille Roomaa vastaan. Virallista asemaa Hannibal ei suo lähtijöille, vaan nämä joutuvat toimimaan asian hyväksi itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Palkkio on suuri, mutta mikä se on – Syrakusa tai ehkäpä koko Sisilia? Senkin suhteen Hippokrateella ja Epikydeellä on valta omissa käsissään.

Tyranni vie lukijan keskelle antiikin poliittista juonittelua ja lakkaamatonta valtataistelua. Romaanin tapahtumat sijoittuvat Hannibalin sodan keskivaiheille vuosiin 215–212 eKr. Syrakusan kaupunki kulkee väkivallan tietä läpi kaikkien valtamuotojen: kuninkuudesta aristokratian ja demokratian kautta tyranniaan.

Tarina seuraa mahdollisimman pitkälle historiankirjoitusta ja tunnettuja tapahtumia. Sotapäällikkö Hannibalin lisäksi historiasta tuttu henkilö on Arkhimedes. Teos on Jukka M. Heikkilän kiitetyn esikoisromaanin Merikonsulin sisarteos.

Osta: Elisa KirjaEllibsGoogle PlayiTunesKobo

”Tyranni on mukaansatempaavin suomalainen lukuromaani, mitä olen vuosiin tavannut. Yksityiskohdissaan säästeliäs tarina elävöittää puunilaissotien historiaa niin vauhdikkaasti, että lukija tosiaan tuntee seuraavansa maailmanhistorian keskeisiä tapahtumia aitiopaikalta.” Markku Soikkeli, Satakunnan Kansa

”Taistelukuvauksissa on sellaista visuaalista tehoa, että ne melkein näkee elokuvana edessään. (…) Heikkilän teksti on miellyttävää luettavaa, joka ottaa imuunsa.” Unto Paananen, Kaleva

ISBN 978-952-6613-03-1 (EPUB)
Laajuus: 425 sivua

Lue myös:
Jukka M. Heikkilä: Merikonsuli
Haastattelussa Jukka M. Heikkilä