Jukka M. Heikkilä: Merikonsuli

Merikonsuli - Jukka M. Heikkilä
Merikonsuli – Jukka M. Heikkilä

Rooman sota Karthagoa vastaan on urautunut puuduttavaksi piiritystaisteluksi Sisiliassa. Merikapteeni Gaius Lutatius Catulus tietää, ettei Rooma voi voittaa sotaa ilman uutta laivastoa. Sellaisen rakentamiseen ei senaatin mielestä kuitenkaan ole varaa. Lutatius vetäytyy hoitamaan maatilaansa, mutta kohtalon jumalatar tarjoaa uuden tilaisuuden: sotilas hänessä voittaa maanviljelijän.

Pian Lutatius ajautuu peliin, joka voi hänen osaltaan päättyä vain loistavaan voittoon tai suunnattomaan häpeään. Rooman poliittinen elämä kuhisee vihollisia, jotka ovat Karthagon sotilaita monta kertaa ovelampia ja vaarallisempia. Lutatius kohtaa monta vaaraa ja yllätystä ennen kuin Rooma vihdoin näkee hänet merikonsulina. Samalla hän oppii, että kohtalolla on oikkunsa ja maineella hintansa.

Merikonsuli on jännittävä historiallinen romaani antiikin Rooman nousukaudesta, jolloin taisteltiin niin senaatissa kuin sotakentillä. Jukka M. Heikkilän otetta historiallisten romaanien tekijänä on verrattu Mika Waltariin. Valtakamppailujen keskeltä avautuu myös elävästi kuvatun aikakauden ihmiskuva.

Osta: Elisa KirjaEllibsGoogle PlayiTunesKobo

”Kukapa ei kaipaisi isoa kertomusta, lukuromaania sanan hyvässä merkityksessä. Merikonsuli vastaa näihin odotuksiin. Se on täyteläinen historiallinen romaani, jossa aikakausi herää eloon.” Tero Liukkonen, Helsingin Sanomat

”Merikonsulia hallitsee vahva kerronnan riemu, jolla Jukka Heikkilä lujittaa laajan romaanikokonaisuutensa sisäisen jännitteen. (…) Kerronnallisen jäntevyyden ohella Merikonsulia leimaa Heikkilän vahva, historianharrastuksesta kielivä asiantuntemus.” Tommi Aitio, Image

ISBN 978-952-6613-02-4 (EPUB)
Laajuus: 437 sivua

Lue myös:
Jukka M. Heikkilä: Tyranni
Haastattelussa Jukka M. Heikkilä