Tapio Holopainen: Kaikki ja ei kukaan

Toni istuu kotona eikä halua mennä ulos, koska ulkona ei ole mitään mikä odottaisi tai kiinnostaisi häntä. Toni avaa television ja katsoo sitä, sitten hän avaa tietokoneen ja pelaa sitä. Toni on nuori, hän ei ajattele tulevaisuutta, hänelle on vain nyt. Ja nyt hän pelaa tietokonetta. Mutta tulevaisuus on kuitenkin olemassa ja vaikka Toni ei sitä tiedäkään, pyörii hänen taustallaan valtava koneisto virastoineen, tutkijoineen ja suunnitelmineen. Ja tuo koneisto tietää, mitä Tonin tulisi tehdä ja miten hänen tulisi elää. Ainoa ongelma on, että Tonille tulevaisuutta ei ole. On vain nyt, ja nyt hän tahtoo pelata tietokonetta.

Kaikki ja ei kukaan on tarina tämän päivän Suomesta. Ihmisistä, joita sanotaan syrjäytyneiksi ja pitkäaikaistyöttömiksi. Ihmisistä, jotka eivät koskaan tee mitään, mutta ovat aina tekemisen kohteina. Se on tarina ihmisistä, jotka ovat ikuisesti marginaalissa ja siitä, miksi tuosta marginaalista on niin hirvittävän vaikea päästä pois.

 

Osta: Elisa KirjaEllibsGoogle Play

ISBN 9789526613451 (EPUB)
Laajuus: 118 sivua

Tapio Holopaisen muita proosateoksia ovat Alku ja Junaseikkailu 2010 (Tai johdatus sosiologiaan). Hän on myös julkaissut tietokirjan Islam ja Suomi. Huomioita 2000-luvun maahanmuutosta ja sen seurauksista.