Tapio Holopainen: Alku

Euroopalle on valittu uusi presidentti, joka joutuu ikäväkseen kuuntelemaan avustajansa esitelmää Euroopan historiasta, sen sijaan että saisi kietoutua yksityissihteeriensä kimmoisiin vartaloihin. Samaan aikaan supertietokone käynnistetään Marsissa ja Amerikassa tutkijaryhmä saa siirrettyä ihmisen tietoisuuden Mangaan valtavaan tietoverkkoon, jossa ihmisten kanssakäyminen tapahtuu. Onko ihminen viimeinkin saavuttanut kuolemattomuuden ja jos on niin mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Alku on hirtehinen tarina vuodesta 2137. Koneet eivät tuhonneet ihmiskuntaa, kirkontornit eivät vaihtuneet minareetteihin, avaruutta ei valloitettu, eivätkä muukalaiset koskaan saapuneet. Eurooppa on yhdentynyt, ihminen on vihdoinkin saapunut Marsiin ja tekoäly poistanut kaikki ihmiskunnan ongelmat. Kaikki meni juuri niin kuin pitikin. Tai ainakin suunnilleen.

Osta: Elisa KirjaEllibs

ISBN 9789526613444 (EPUB)
Laajuus: 150 sivua

Tapio Holopaisen muita proosateoksia ovat Junaseikkailu 2010 (Tai johdatus sosiologiaan) ja Kaikki ja ei kukaan. Hän on myös julkaissut tietokirjan Islam ja Suomi. Huomioita 2000-luvun maahanmuutosta ja sen seurauksista.