Kevin Sampson: Tähdet, tähdet

Kevin Sampson: Tähdet, tähdet
Tähdet, tähdet – Kevin Sampson

Danny May on romantikko, kunnianhimon täyttämä poika, joka tähtää taidekouluun. Liverpoolissa John Lennonin vanhaan opinahjoon menevät kaikki tyypit, joilla on oma tyyli – kaikki lahjakkaat, kaikki boheemit, kaikki oudot ja kiinnostavat. Ja pian Danny kohtaa kiihkeän rakkauden nimeltä Nicole.

Muutamassa vuodessa kaikki muuttuu. Rautarouva Thatcherin Englannissa taidekoulut elävät lakkautusuhan alla. Katujen raivo puhkeaa väkivaltaisiksi mellakoiksi, joissa tiiliskivet lentävät. Eniten tulessa on kuitenkin Danny, jota polttaa edelleen rakkaus Nicoleen. Mutta kun unelmat murskataan, kaikki on mahdollista.

Tähdet, tähdet on Kevin Sampsonin kuvaus 70- ja 80-lukujen vaihteen Englannista, jonka soundtrackille kuuluvat postpunkin kuuluisimmat nimet: Joy Division, Echo and the Bunnymen ja moni muu. Romaani on vetävä kunnianosoitus tylylle aikakaudelle, jonka muistoja värittää palavan bensiinin kitkerä savu.

Kevin Sampson on brittiläinen kirjailija, joka on julkaissut kahdeksan kiitettyä romaania. Sampsonin romaaneista on tehty myös elokuvasovituksia. Tähdet, tähdet on hänen ensimmäinen suomeksi julkaistu teoksensa. Teoksen on suomentanut Juha Ahokas.

Osta: ElibrisElisa KirjaEllibsGoogle PlayiTunesKobo

 

”Sampson on hieno tarinankertoja… häijyä tavaraa nerokkaasti kerrottuna.” (Guardian)

ISBN 978-952-6613-06-2 (EPUB)
Laajuus: 235 sivua